Zwitserland vakantie reizen

Zwitserland vakantie reizen

Zwitserland is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Zwitserland vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Sfeervolle vakantiehuizen Zwitserland | Arcadia Cottages Zwitserland | Select autovakanties Zwitserland | Hotel Service Desk Zwitserland | Vakantiehuizen Zwitserland | Hotels à la Carte Zwitserland | Goedkope huurauto's | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Fietsen in hartje Zwitserland

Fietstocht (op de bonnefooi) langs campings in Zwitserland. Fietsen door Zwitserland, dat is natuurlijk veel klimmen en dalen. Maar vooral genieten van een overweldigende natuur. 12 foto's.
Zwitserland praktisch

Zwitserland per trein

Zwitserland is echt een land om per trein te verkennen, zoveel bijzondere trajecten zijn er: langs diepe kloven, bruisende rivieren en kolkende watervallen, gletsjers, groene weiden en witte bergtoppen. Hoogteverschil wordt overwonnen met een tandrad en viaducten, zigzaggend of in complete cirkels gaat het onvermoeibaar omhoog en omlaag. 25 foto's.
Zwitserland per trein praktisch

Wandelen in Wallis

De pittoreske dorpjes in het Val d'Anniviers en het Saastal zijn goede uitvalsbases voor wandelingen in de Zwitserse Alpen. Op weg naar de hoog gelegen berghutten en bergtoppen zie je zeker marmotten, misschien ook steenbokken en gegarandeerd gletsjers, bergmeren en eeuwige sneeuw. 16 foto's.
Wallis praktisch

Wandelvakantie in het Berner Oberland

De Jungfrauregion, in het Berner Oberland ten zuiden van Interlaken, is een mooi wandelgebied. Treintjes en gondels brengen je naar hoog gelegen wandelpaden over berghellingen, langs watervallen, meren en gletsjers, tot in de eeuwige sneeuw. Het uitzicht is gegarandeerd spectaculair. 19 foto's.
Berner Oberland praktisch

Wandelen in de Berner Alpen

Vanuit Mürren en Bönigen worden de Berner Alpen verkend. In de bergen dicteert het wisselvallige weer het verloop van de wandelingen, maar met veel korte wandelingen tijdens opklaringen leer je de bergen ook goed kennen. Zeker omdat antieke treintjes en kabelbanen je een heel eind op weg kunnen helpen. 17 foto's.
Berner Alpen praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Nederlandstalig:
Marco Polo Reisgids Zwitserland
Kosmos Grote Serie Zwitserland
Dominicus Zwitserland
Anwb Midden Zwitserland Actief & Anders
Anwb West En Midden Zwitserland Gouden Serie
Anwb Oost Zwitserland Gouden Serie

Engelstalig:
Rough Guide to Switzerland   Tip! 
Lonely Planet Switzerland Travel Survival Kit   Tip! 
Insight Compact Guide: Switzerland
Berlitz Pocket Guide To Switzerland
Frommer's Switzerland
Fodor's 2000 Switzerland
Baedeker's Switzerland

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden