Vietnam vakantie reizen

Vietnam vakantie reizen

Vietnam is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Vietnam vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotel Service Desk Vietnam | Hotels à la Carte Vietnam | Goedkope huurauto's | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Van Zuid-Vietnam naar Noord-Vietnam

Van Saigon via Tay Ninh en de Cu Chi-tunnels, waarin mensen 5 jaar onder de grond leefden, de Mekong delta met de drijvende markt, Mui Né aan de kust, Hoi An en Hué met de Verboden Paarse Stad naar Ban Lac, Son La, Dien Bien Phu, Sapa en Bac Ha in het noorden, waar de bergvolken leven. Via Hanoi naar de Halong Baai. Steeds valt op wat je op één brommer kunt vervoeren: van 3 varkens of een koelkast tot een gezin met kinderen. 31 foto's.
Van Zuid-Vietnam naar Noord-Vietnam praktisch

Vietnam van zuid naar noord

Van Ho Chi Minh City naar Hanoi, via My Tho waar langs de rivier paalwoningen staan, Vinh Long waar boten vol rijst over de Mekong varen, Sadec met zijn mooie pagodes, de aardbeien- en koffieplantages van Dalat, Buon Ma Thuot waar de bevolking olifanten houdt, Hoi An met zijn sfeervolle centrum, de Cham-tempels van My Son en de oude keizerstad Hué. 22 foto's.
Vietnam van zuid naar noord praktisch

Vietnam van noord naar zuid

Reizend van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad maak je kennis met de overblijfselen van een oude cultuur. Maar eveneens met schilderachtige dorpjes, stille stranden en een prachtige groene natuur. En uiteraard zie je ook de littekens van de Vietnamoorlog. 16 foto's.
Vietnam praktisch

De Rode Rivierdelta

De delta van de Rode Rivier in het noorden van Vietnam heeft veel te bieden, zoals de Hoa Lu vallei met de tempels van Dinh Bo Linh en Le Dai Hanh. In natuurpark Tam Coc kun je met bootjes tussen hoge rotswanden door rijstvelden en grotten varen. Buitengaats ligt Cat Ba, met regenwoud en een pittoresk vissersdorp. 24 foto's.
Rode Rivierdelta praktisch

Fietsvakantie Noord-Vietnam

Fietstocht door het bergachtige noorden van Vietnam, langs dorpen van de bergstammen met hun kleurrijke kleding, huizen op palen en marktjes. De vrouwen doen het meeste zware werk op het land, aan de wegen en in de huizenbouw. Bij de Chinese grens zie je wat je allemaal op een fiets kunt meenemen, zelfs een stel gillende varkens gaat onder de snelbinders. De tocht gaat o.a. langs Yen Chau, Son-La, Tuan Giao, Sa Pa, Dien Bien Phu, Lao Cai, Bac Can, Hanoi en Cat Ba Island. 31 foto's.
Fietsvakantie Noord-Vietnam praktisch

Fietsvakantie Bangkok - Saigon II

De Mekongdelta is een groen gebied vol riviertakken, kanalen en zijkanalen. Er is veel bedrijvigheid op het water. Het vervoer vindt veelal over water plaats en er zijn zelfs complete drijvende markten. Saigon is een heuse wereldstad van 7 miljoen inwoners, met interessante musea (uiteraard over de Vietnamoorlog). 14 foto's.
Fietsvakantie Vietnam praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Nederlandstalig:
Elmar Vietnam Reisgids
Dominicus Vietnam
Vietnam Insight Guide
Rough Guide Vietnam   Tip! 
Anwb Reisgids Vietnam Middenserie

Engelstalig:
Lonely Planet Vietnam   Tip! 
Rough Guide To Vietnam   Tip! 
Insight Compact Guide: Vietnam

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden