Tibet vakantie, reizen, vakantiereizen, vakanties, reis, vakantie reizen, vakantiereis, reisverslagen, reisinformatie, reisbestemming, reistips, reismagazine, vliegtickets, fly drives, huurauto, last minutes, hotels, vakantiehuizen, reisgidsen, landkaarten

Tibet vakantie reizen

Tibet vakantie reizen

Tibet is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Tibet vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Mysterieus en onherbergzaam Tibet

Tibet heeft een mysterieuze aantrekkingskracht. Het land van de boeddhistische monniken ligt weggestopt tussen enorme woestijnen en de Himalayas en is moeilijk te bereizen. De hoogvlakte, gelegen tussen de vier- en vijf kilometer, herbergt te midden van overweldigend natuurschoon een aantal unieke cultuurschatten. 15 foto's.
Tibet praktisch

Boeddhistisch Tibet

Rondreis langs boeddhistische kloosters, tempels en pelgrimsroutes, boeiende steden en idyllische dorpjes. De onder Chinese overheersing levende bevolking is gastvrij en vriendelijk. Het berglandschap met hoge passen en uitgestrekte vlakten met kudden yaks is adembenemend. Tot slot een blik op de Mount Everest. 23 foto's.
Boeddhistisch Tibet praktisch

Kloosters en dorpen waar de tijd stil staat

Tibet heeft zoveel imposante kloosters dat veel bezoekers last krijgen van kloostermoeheid. Tussen imposante bergen van ruim 8.000 meter liggen dorpen waar de tijd stil lijkt te staan. Oogsten is er nog handwerk. Everest Nationaal Park bereik je over passen met zicht op gletsjers en heilige meren. 22 foto's.
Kloosters en dorpen praktisch

Fietsen over de Friendship Highway

De Friendship Highway is ten zuiden van Lhasa nog geasfalteerd, maar dat verandert snel als hij over 5000 meter hoge passen door de Himalaya kronkelt. Gedurende de 1100 km naar Kathmandu in Nepal is hij regelmatig niet eens herkenbaar als weg. Hoog tussen de bergen kun je schelpen zoeken op een oude zeebodem. Fietsen door Tibet is in meerdere opzichten extreem. 21 foto's.
Fietsen over de Friendship Highway praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Nederlandstalig:
Elmar Tibet Reisgids
Trotter Noord-India/Nepal/Tibet   Tip! 

Engelstalig:
Tibet Lonely Planet   Tip! 
Tibet Lonely Planet Travel Survival Kit   Tip! 
Fodor's Nepal, Tibet, And Bhutan
Footprint: Tibet Handbook - With Bhutan
Tibet: Insight Pocket Guide
Trekking In Tibet - A Traveler's Guide

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden