Goedkope lijnvluchten

Tanzania vakantie reizen

Tanzania vakantie reizen

Tanzania is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Tanzania vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotels in Tanzania Goedkope huurauto's | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Zanzibar, slaven- en specerijeneiland

Op het voormalige slaveneiland Zanzibar tref je zowel specerijen-plantages als witte stranden en wuivende palmen. Hoofdstad Stone Town komt pas tot leven als het donker is. Aansluitend volgt op het vasteland van Tanzania een ontmoeting met Masai-krijgers en een safari naar het Manyara-meer, de Ngorogoro-vulkaan en de Serengeti steppe waar olifanten, giraffes, cheetahs, leeuwen en antilopen leven. 16 foto's.
Zanzibar praktisch

Tanzania en Zanzibar

In Arusha National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro-krater leeft volop wild. Maar dat is niet de enige reden om Tanzania te bezoeken. Op de Serengeti-vlakte liggen Masai-dorpjes bestaande uit rieten huisjes met een rond puntdak. Steden als Arusha, Moshi, Morogoro en Dar es Salaam hebben levendige markten, waar behalve veel fruit ook kleurige lappen stof en houtsnijwerk worden verkocht. Op Zanzibar, met zijn moslimbevolking, is de sfeer heel anders dan op het vasteland. Hier worden veel specerijen gekweekt. 18 foto's.
Tanzania en Zanzibar praktisch

Serengeti en Ngorongoro

De beroemde parken Ngorongoro en Serengeti lokken met hun dierenrijkdom niet langer jagers op groot wild, maar toeristen bewapend met fotocamera en video. Het besef dat het landschap met zijn overweldigende schoonheid al duizenden jaren bestaat, is nergens sterker. Maar er is meer dan alleen de grote wildparken. 20 foto's.
Serengeti en Ngorongoro praktisch

Kilimanjaro Trekking Lemosho-route

Via de Lemosho-route de Kilimanjaro in zes dagen op wandelen, klauteren en klimmen naar Uhuru Peak op 5895 meter. Het uitzicht is verbluffend, met enorme ijswanden en gletsjers. Via de reuzenlobelia's omlaag naar het tropische groen. In Tarangire National Park en de Ngorongoro krater wild kijken en in één dag de big five zien: olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. 23 foto's.
Lemosho-route praktisch

Kilimanjaro Trekking Marangu-route

Via de Marangu-route, het lichtste en meest belopen traject (ook wel Coca-Cola route genoemd), naar de top van de Kilimanjaro. Door tropisch regenwoud naar de Mandarahut, door een Jurrassic Parc landschap naar de Horombohut, door een desolate alpine woestijn verder omhoog naar de Kibohut en vanaf Gilman's Point over de kraterrand naar de ijskap van de 5895 meter hoge Uhuru Peak. 23 foto's.
Marangu-route praktisch

Rondreis Tanzania en Zanzibar

In de Serengeti is de nacht vol geluiden van leeuwen, zebra's, hyena's en apen. De meeste dieren in Ngorongoro komen de krater nooit uit. Als je in Mto Wa Bu iets met iemand te bespreken hebt, doe je dat bij bananenbier. Een Masai dorp blijkt speciaal voor toeristen opgezet. Op Zanzibar groeien veel bekende specerijen. Ook kun je met bootjes op zoek naar dolfijnen. 26 foto's.
Rondreis Tanzania en Zanzibar praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Nederlandstalig:
Elmar Reishandboek Tanzania
Kosmos Grote Serie Kenia Noord Tanzania
KIT Landenreeks Tanzania

Engelstalig:
Lonely Planet Tanzania, Zanzibar & Pemba   Tip! 
Globetrotter Tanzania
Bradt Tanzania
Nelles Guide Tanzania

Kaarten:
GeoCenter Kenya / Tanzania / Uganda 1:2.000.000
Freytag & Berndt Tanzania 1:2.000.000
Freytag & Berndt Kenya, Tanzania, Uganda 1:2.000.000
Globetrotter Travel Map Tanzania 1:1.900.000
Nelles Map Tanzania Rwanda Burundi

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden