Egypte vakantie reizen

Egypte vakantie reizen

Egypte is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Egypte vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotel Service Desk Egypte | Hotels à la Carte Egypte | Goedkope huurauto's | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Van de Nijl tot de Sinaï

Een reis langs Aswan en omgeving, waar duizenden jaren oude tempels werden verplaatst voor de aanleg van de dam, evenals in Aboe Simbel, een tocht over de Nijl per feloeka, een bezoek aan de koningsgraven in Luxor, snorkelen tussen vissen in de Rode Zee en een kamelentocht langs bijbelse plaatsen en oasen de Sinaïwoestijn. 24 foto's.
Van de Nijl tot de Sinaï praktisch

Rondreis door Egypte

Naast culturele toppers als het Egyptisch museum, de piramides en de tempels, heeft Egypte imposante landschappen: desolate witte en zwarte woestijnen van zand, kalk en basalt met een bizarre rotsformaties. Buiten de Nijldelta en de oases groeit echt helemaal niets. 24 foto's.
Rondreis Egypte praktisch

Met de rugzak langs tempels en piramiden

Het openbaar vervoer van Egypte lijkt chaotisch, maar bus, trein, taxi en zeilboot brengen je zonder problemen naar alle bijzondere plaatsen, zoals: de sfinx en de piramiden buiten Cairo, de tempels en de souq van Aswan, de talrijke overblijfselen uit de oudheid rond Luxor en de tombe van Kom el Shuqafa bij Alexandrië. 10 foto's.
Praktische informatie reizen Egypte

Fotosafari Egypte

Egypte is met zijn enorme culturele rijkdom erg fotogeniek. Maar in het interessante Egyptisch museum in Caïro mag je niet fotograferen. In de graven in het Dal der Koningen bij Luxor mag je de duizenden jaren oude wandschilderingen niet fotograferen. Bij de piramides van Gizeh staan bussen en een lelijk museum in de weg. En de grootste uitdaging is er toch al af, nu ze niet meer witgepleisterd in de felle zon staan te schitteren. En dan nog ben je vooral aangewezen op de periode net na zonsopkomst, als het licht nog zacht is. Bovendien vermijd je zo de drukte. Gelukkig blijft er genoeg over om vast te leggen. En dan eindigt de dag ook nog met een zonsondergang natuurlijk. 13 foto's.
Fotosafari Egypte praktisch

Cultureel erfgoed in het dal van de Nijl

Van Alexandrië in de delta tot Abu Simbel aan het Nassermeer barst het Nijldal bijna uit zijn voegen van het cultuurgoed. Ter afwisseling een bezoek aan een Nubisch dorp, een feloukatrip, een wandeling door de soeks en een paar dagen zwemmen in Hurghada. 26 foto's.
Nijldal praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

De bijbel voor elke backpacker in Egypte is de Lonely Planet-uitgave Egypt: a Travel Survival Kit. Als je deze gids volgt kom je vooral veel backpackers uit Australië en Nieuw-Zeeland tegen.

Andere gidsen over Egypte:
Lonely Planet Egypt   Tip! 
Rough Guide Egypt
Trotter Egypte   Tip! 
Dominicus Egypte
Nelles Guide Egypte
Egypte Grote Gids Kosmos
Anwb Reisgids Extra Egypte
Egypte Berlitz Reisgids
Marco Polo Reisgids Egypte
Expert Reisgids Egypte
Egypte Voordelig Reizen
Fodor's Egypt
Egypte Elmar Actief
Rode Zee Zuid-Egypte Duikgids

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden