-> Cubaonline

Cuba vakantie reizen

Cuba vakantie reizen

Cuba is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Cuba vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Goedkope huurauto's | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Afwisselend Cuba

Cuba biedt een goede afwisseling van natuur en cultuur. Per huurauto van Varadero via Havanna naar de vallei van Vinales, die te paard wordt verkend. In Trinidad bedelt iedereen om zeep. Camagüey is een sfeervolle stad en in Bayamo is het leven goed: veel zon en bier. In de Sierra Maestra wordt koffie verbouwd en lopen overal kippen, varkens en geiten. Opvallend aan Santiago de Cuba is de kleurigheid van de huizen. Baracoa is een bijzonder stadje, in Caya Coco is het strand wit en het water turkoois. De landschappen zijn fraai, de wegen vaak belabberd en de achterbank zit meestal vol lifters, waaronder menig politieagent. Overnachten in een casa particular staat garant voor contact met de bevolking. 36 foto's.
Afwisselend Cuba praktisch

Levendig Cuba

's Avonds klinkt live muziek in de vervallen straten. Als het licht uitvalt spelen de muzikanten in het donker verder. Is er vlees dan schuiven tientallen aan bij de slager. Bejaarden zitten in de schaduw de voorbijgangers gade te slaan, een dikke sigaar tussen de lippen. Ondanks alles vergeet men niet om echt te leven. 22 foto's.
Levendig Cuba praktisch

Cuba buiten de gebaande paden

Wie de tourbus verruilt voor de kameelbus en andere vormen van lokaal vervoer, ondekt het Cuba achter de revolutionaire slogans. Een prachtig land waar de bevolking al ritselend probeert te overleven. 13 foto's.
Cuba praktisch

Rondreis Cuba

Af en toe duikt er langs de bijna verlaten snelweg een verkoper op met gegrilde kip, een hele kalkoen, bananen of gegrild varken en palmsuiker. Ondertussen slingert de weg door het ene fraaie landschap na het andere, met suikerriet, bananenbomen, groene leisteenheuvels en doorkijkjes naar zee. De steden zijn chaotisch maar sfeervol, met pastelkleurige gebouwen, oldtimers, de gekste vormen van openbaar vervoer, veel monumenten en muziekhuizen waar de hele dag optredens zijn. 27 foto's.
Rondreis Cuba praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Lonely Planet Cuba   Tip! 
Marco Polo Cuba
Expert Reisgids Cuba
Cuba Insight Guide (Ned)
Reiskompas Cuba (Van Reemst)
Kosmos Grote Serie Cuba
Cuba Voordelig Reizen
Fodor's Cuba
Cuba Nelles Guide
Marco Polo Cuba - With Road Atlas
Cuba Insight Guides (Eng)
Fodors Exploring Cuba
Fodor's Cuba; The Complete Guide
Footprint Handbook Cuba
Moon Cuba Handbook

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden