-> Costaricaonline Goedkope lijnvluchten

Costa Rica vakantie reizen

Costa Rica vakantie reizen

Costa Rica is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Costa Rica vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotel Service Desk Costa Rica | Hotels à la Carte Costa Rica | Goedkope huurauto's Costa Rica | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

De groene muren van het regenwoud

In Tortuguero groeien al onze kamerplanten in het wild, waaronder talloze orchideeën. In La Fortuna stroomt lava uit de vulkaan, in Monteverde loop je over hangbruggen tussen de toppen van het nevelwoud, waarin 30 soorten kolibries leven. En in Manuel Antonio raakt het tropische regenwoud de Grote Oceaan. 18 foto's.
Regenwoud praktisch

Costa Rica's afwisselende natuur

Rondreis door Costa Rica langs Corcovado aan de Atlantische kust, Torteguero aan de Caraïbische kust, de Irazú-vulkaan met zijn drie kraters, Ciudad Quesada, de Arenal-vulkaan, de Sarapiqui-rivier, de regenwouden van Monte Verde en Santa Elena. Tenslotte Manuel Antonio dat, hoewel prachtig, meer een park is dan wilde natuur. 28 foto's.
Costa Rica's afwisselende natuur praktisch

Het land van de nationale parken

Hoewel klein van oppervlakte telt Costa Rica enkele tientallen nationale parken. Tropische regenwouden, actieve vulkanen, koraalriffen en witte stranden tref je er. Ook de fauna is zeer gevarieerd: van krokodillen tot luiaards en van ibissen tot gifkikkers. Na Costa Rica wordt Panama bezocht. 22 foto's.
Nationale parken praktisch

6 uur 's morgens horen we de natuur ontwaken

Vanuit San José klimt de weg langs de vulkaan Poás naar La Fortuna, waar in de wolken nog een vulkaan ligt. In Monteverde drinken kolibries nectar op het balkon. Onderweg naar Manuel Antonio liggen onder een brug krokodillen te zonnen. De Pacific heeft niet alleen prachtige stranden, er zijn ook excursies, per quad of per boot. 18 foto's.
Ontwakende natuur praktisch

Costa Rica, Pura Vida

Costa Rica is een groen land, met regenwouden vol kleurige vogels en brutale apen. Het land is goed per huurauto te verkennen, al zijn de wegen vooral in het westen niet al te best. Groente en fruit zijn er in overvloed op de lokale markten en kraampjes langs de weg. Maar je moet wel op je spullen passen, anders loop je het risico dat je op het vliegtuig naar huis stapt met een kartonnen doosje met Zwitsers mes als enige bagage. 27 foto's.
Costa Rica, Pura Vida praktisch

Rondreis Costa Rica

Zwarte gieren zitten langs de kant van de weg, terwijl mensen tussen de boomtoppen vliegen. Aan een touw, dat wel. Dat kan in het tropische regenwoud van Monteverde, waar tussen de boomtoppen loopbruggen liggen. In het groene Costa Rica kun je volop genieten van de natuur. Wordt de klamme vochtigheid je teveel (het is niet voor niets zo groen) dan zijn er ter afwisseling nog de tropische stranden. 26 foto's.
Rondreis Costa Rica praktisch

Fietsvakantie Costa Rica

Fietsen door een tunnel van groen in het tropisch regenwoud, waar rivieren en watervallen klateren, orchideeën bloeien en apen brullend door de bomen slingeren. Aan de kant van de Stille Oceaan is het droog, maar ook van hieraf blijven de toppen van de vulkanen in wolken gehuld. De Panamerican Highway blijkt niet al te druk en beter te befietsen dan veel binnenwegen vol keien, kuilen en hobbels. Op schiereiland Nicoya wordt rietsuiker geoogst en kun je zwemmen tussen pelikanen, terwijl de bevolking zich vermaakt met een stierenrodeo. Aan de Caribische kust is het weer nat. Hier is Chiquita zichtbaar heer en meester. 27 foto's.
Fietsvakantie Costa Rica praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Nederlandstalig:
Dominicus Costa Rica
Elmar Reishandboek Costa Rica
Expert Reisgids Costa Rica
Costa Rica Berlitz Reisgids
Kosmos Basisgids Costa Rica

Engelstalig:
Rough Guide Costa Rica   Tip! 
Costa Rica Lonely Planet   Tip! 
Nelles Costa Rica
Insight Guides Costa Rica
Fodor's 2000 Costa Rica
Berlitz Pocket Guide To Costa Rica
Frommer's Costa Rica With Map

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden