China Online Goedkope lijnvluchten

China vakantie reizen

China vakantie reizen

China is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

China vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotel Service Desk China | Hotels à la Carte China | Goedkope huurauto's | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan

Op 2000 tot 3800 meter hoogte door de bergen van Gansu, Sichuan en Yunnan reizend valt op hoe Tibetaans dit deel van China nog is. Ook leven er volken als de Naxi en Bai. En overal staan tenten van de nomaden die met hun kudden yaks door het hoogland zwerven. Naast boeddhistische tempels, kloosters en pagodes zijn er ook moskeeën, die er erg Chinees uitzien. 37 foto's.
Rondreis Gansu, Sichuan, Yunnan praktisch

Stedentrip Beijing

China's hoofdstad herbergt niet alleen het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, het Zomerpaleis en het Sun Yat Senpark maar ook een doolhof van steegjes vol winkeltjes, langs razende riksja's en brutale verkopers. Ook 's avonds leeft de stad. De Muur is per bus te bereiken. 13 foto's.
Stedentrip Beijing praktisch

Rondreis China-Mongolië

Vanuit Peking via Binnen-Mongolië naar het land van Djengis Khan, met eindeloze besneeuwde vlakten en zacht glooiende heuvels waar families met hun paarden rondttrekken en in tenten leven. Terug in China langs de oude grotsculpturen van Datong, het terracotta leger bij Xi'an en de reuzenpanda's van Chengdu. Tot slot een boottocht over de Yangtze rivier, door de prachtige valleien die door de Drie Klovendam onder water verdwijnen. 25 foto's.
Rondreis China-Mongolië praktisch

Van Beijing naar Tibet

Cultuur in Beijing: Verboden Stad, Zomerpaleis en Tempel van de Hemel. Daarna de Muur beklimmen. In Xian wacht het terracottaleger en staat een moskee in Chinese stijl. Westwaarts wordt de sfeer steeds Tibetaanser, met geelmutsmonniken in Labrang en het Kumbumklooster in Taerse. 19 foto's.
Van Beijing naar Tibet praktisch

Over de Karakoram Highway

De Karakoram Highway tussen China met Pakistan is een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De route voert langs diepe ravijnen, hoge toppen, steenlawines en modderstromen, dwars door de hoogste gebergten. De Khunjerab-pas (4.780 m.) is de hoogste grens- overgang ter wereld. 13 foto's.
China, Karakoram Highway praktisch

Yunnan, Zuid-China

Yunnan grenst aan Myanmar, Laos en Vietnam. Er leven veel minderheden. Het karstgebergte rond Yangshuo leent zich voor een fietstocht. Vlakbij Kunming, de stad van de eeuwige lente, is een tempel met zo'n 500 boeddha-beelden. Tussen jungle en rijstvelden ligt Xishuangbanna, omringd door Dai-dorpjes. In Menghun is een kleurrijke markt. 25 foto's.
Zuid-China praktisch

Kleurrijk Yunnan

In de Zuid-Chinese provincie Yunnan is het toerisme in opkomst. Dat merk je in steden als Kunming, Lijian en Dali. Ook de wandeling door de ruige Tiger Leaping Gorge met zijn 3000 meter hoge wanden wordt steeds populairder. Maar in de dorpjes leven de talrijke minderheden van deze grensprovincie nog hun gewone leven. De bruiloft van Chinese kennissen geeft een bijzonder beeld van het leven in Yunnan. 29 foto's.
Kleurrijk Yunnan praktisch

Cruise over de Yangze

Vooral Chinese toeristen bevolken de cruiseschepen op de Yangtze, die tussen steile kalkrotswanden door het mooie drieklovengebied varen. Aan boord wordt mahjong gespeeld, informatie schalt in het Chinees uit megafoons en ook het menu is niet vertaald. Overal langs de 650 km lange route van Yichang naar Chongqing zijn de gevolgen zichtbaar van de Drieklovendam, de grootste waterkrachtcentrale ter wereld. Dit hele gebied wordt een groot stuwmeer van duizend vierkante kilometer. Het water achter de 185 meter hoge dam is al 140 meter gestegen, dat wordt 175 meter. Overal verdwijnen huizen onder water, halve steden worden afgebroken. Zo'n 2 miljoen mensen moeten verhuizen. 30 foto's.
Cruise over de Yangze praktisch

Kashgar, marktstadje in Xingjiang

Op de zondagsmarkt van Kashgar waan je je een eeuw terug in de tijd. Tussen de ezelkarren snuif je de geur op van vrachten knoflookknollen en van versgezaagd populierenhout. Maar naast ezels, geiten, schapen, kippen, paarden en kamelen worden ook TV's en ghettoblasters verkocht. 13 foto's.
China, Xingjiang praktisch

De Trans-Siberië Expres

Tussen wereldsteden Moskou en Beijing rijdt de Transsiberië Expres door bijna lege landschappen, waar de aarde echt rond wegloopt voorbij de horizon. Rivieren, stroompjes, bergen en dalen wisselen elkaar af. Honderden paarden galopperen over de berghellingen van Mongolië. In de Gobi-woestijn zelfs kamelen en gazellen. 16 foto's.
Trans-Siberië Expres praktisch

De Trans-Siberië Expres in de winter

Hartje winter, in de ijzige kou dwars door Siberië. Bij elke stop hakt de conductrice het ijs weg bij de vering en de remmen van de trein. Dagen glijden bossen en met sneeuw bedekte toendra's langs het raam. Vissers maken wakken in het ijs op het Baikalmeer. In de trein is het met 25 graden aangenaam. 18 foto's.
Trans-Siberië Expres in de winter praktisch

De Trans-Mantsjoerije Expres

De muur, de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede in Peking bezoeken en dan de trein nemen naar dat andere plein: het Rode Plein in Moskou. 15 foto's.
Trans-Mantsjoerije Expres praktisch

De Trans-Mongolië Expres

De Trans-Mongolië Expres rijdt in zeven dagen door evenveel tijdzones van Moskou via Siberië en Mongolië naar Peking. Je kijkt je ogen uit tijdens de achtduizend kilometer lange treinreis. Niet alleen uit het raam, want het leven in de trein zelf is ook een wereld op zich, die veel weg heeft van een rommelmarkt. 12 foto's.
Trans-Mongolië Expres praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Nederlandstalig:
Elmar Reishandboek China
China Insight Guide
Kosmos Middenserie China
Expert Reisgids China

Engelstalig:
China Travel Survival Kit Lonely Planet   Tip! 
Karakoram Highway Lonely Planet   Tip! 
Karakoram Trekking Lonely Planet   Tip! 
Frommer's China: The 50 Most Memorable Trips
Fodor's Gold Guide China
Baedeker China
Insight Guide: China
Odyssey: The Silk Road; From Xi'An To Kashgar

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden