Canada vakantie reizen

Canada vakantie reizen

Canada is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Canada vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotel Service Desk Canada | Hotels à la Carte Canada | Goedkope huurauto's Canada | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Eindeloze bossen, meren en besneeuwde toppen

Tot in de zomer ligt er nog sneeuw in de bergen. Op een rondreis door de nationale parken zie je tussen de talloze bomen bruisende rivieren, klaterende watervallen en witte toppen. Grote delen van Canada zijn per trein ontsloten. Overal sleuren locomotieven aan kilometerlange ladingen kaphout. 21 foto's.
Canada praktisch

Zuidwest Canada

Met een huurauto door het zuidwesten van Canada. Een omgeving variërend van grasland tot hoge bergen met gletsjers, uitgestrekte bossen met watervallen en meren. Hier en daar is een museumdorp of staat nog een houten fort uit de tijd van de eerste kolonisten, waar je kunt zien hoe hier in die tijd werd geleefd. 20 foto's.
Zuidwest Canada praktisch

De vergezichten van Alberta

In Alberta liggen de Rocky Mountains, met de nationale parken Jasper en Banff. Bergen worden gespiegeld in het gladde water van de meren. Inderdaad, als op de ansichtkaarten. Buiten de parken zijn de vergezichten niet minder indrukwekkend. Wel moet je oppassen voor grizzly's en andere gevaarlijke beren. Een variant op fluiten in het donker, is het luidkeels zingen van rugbyliedjes. 21 foto's.
Alberta praktisch

De Rocky Mountains

De Rocky Mountains noordwaarts volgend kom je in steeds verlatener streken. Urenlang rijden zonder een levende ziel tegen te komen. Wie woont er ook vrijwillig op een plaats waar het de hele winter donker is en veertig graden vriest? Tussen een overweldigende natuur passeer je dan ook slechts af en toe een nederzetting. Bijna evenvaak kruisen beren je pad. 13 foto's.
Rocky Mountains praktisch

Oost-Canada

In Oost-Canada (Quebec en Ontario) liggen interessante steden als Toronto, Ottawa en Quebec City. Bovendien zijn er talloze natuurgebieden, zoals Algonquin National Park, La Mauricie National Park en Reserve Faunique du Saint-Maurice waar elanden, bevers, eekhoorns en boomstekelvarkens leven. Ook de Niagara watervallen vormen een hoogtepunt. 28 foto's.
Oost-Canada praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Rocky Mountains Nederlandstalig:
Insight Guides Rocky Mountains
Lannoo's Reisgids Rocky Mountains

Rocky Mountains Engelstalig:
Rocky Mountains Lonely Planet   Tip! 
Marco Polo: Rocky Mountains - With Local Tips

Canada Nederlandstalig:
Capitool Reisgids Canada   Tip! 
Gottmer Gids voor Canada
Anwb Verrekijker Canada
Expert Reisgids Canada
Kosmos Grote Serie Canada
Lannoo's Reisgids West Canada
Elmar Reishandboek Oost Canada
Nelles Guide Canada West Rocky Mountains
Nelles Guide Canada Ontario Quebec
Trotter West Canada En Ontario   Tip! 
Marco Polo Canada-West British-Col Alberta
Marco Polo Canada-Oost Montr Toront Quebec

Canada Engelstalig:
Lonely Planet Canada Travel Survival Kit   Tip! 
Rough Guide Canada   Tip! 
Nelles Guide: Canada West
Nelles Guide: Canada East

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden