Goedkope lijnvluchten
Azië vakantie, reizen, vakantiereizen, vakanties, reis, vakantie reizen, vakantiereis, reisverslagen, reisinformatie, reisbestemming, reistips, reismagazine, vliegtickets, fly drives, huurauto, last minutes, hotels, vakantiehuizen, reisgidsen, landkaarten

Azië vakantie reizen

Azië vakantie reizen

Azië is een van de talloze bestemmingen waarover je reisverslagen van vakantie reizen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Azië vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

China

Stedentrip Beijing

China's hoofdstad herbergt niet alleen het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, het Zomerpaleis en het Sun Yat Senpark maar ook een doolhof van steegjes vol winkeltjes, langs razende riksja's en brutale verkopers. Ook 's avonds leeft de stad. De Muur is per bus te bereiken. 13 foto's.
Stedentrip Beijing praktisch

Van Beijing naar Tibet

Cultuur in Beijing: Verboden Stad, Zomerpaleis en Tempel van de Hemel. Daarna de Muur beklimmen. In Xian wacht het terracottaleger en staat een moskee in Chinese stijl. Westwaarts wordt de sfeer steeds Tibetaanser, met geelmutsmonniken in Labrang en het Kumbumklooster in Taerse. 19 foto's.
Van Beijing naar Tibet praktisch

Over de Karakoram Highway

De Karakoram Highway tussen China met Pakistan is een van de meest spectaculaire wegen ter wereld. De route voert langs diepe ravijnen, hoge toppen, steenlawines en modderstromen, dwars door de hoogste gebergten. De Khunjerab-pas (4.780 m.) is de hoogste grens- overgang ter wereld. 13 foto's.
Karakoram Highway praktisch

Kashgar, marktstadje in Xingjiang

Op de zondagsmarkt van Kashgar waan je je een eeuw terug in de tijd. Tussen de ezelkarren snuif je de geur op van vrachten knoflookknollen en van versgezaagd populierenhout. Maar naast ezels, geiten, schapen, kippen, paarden en kamelen worden ook TV's en ghettoblasters verkocht. 13 foto's.
Kashgar, Xingjiang praktisch

China en Rusland

De Trans-Mantsjoerije Expres

De muur, de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede in Peking bezoeken en dan de trein nemen naar dat andere plein: het Rode Plein in Moskou. 15 foto's.
China en Rusland praktisch

De Trans-Mongolië Expres

De Trans-Mongolië Expres rijdt in zeven dagen door evenveel tijdzones van Moskou via Siberië en Mongolië naar Peking. Je kijkt je ogen uit tijdens de achtduizend kilometer lange treinreis. Niet alleen uit het raam, want het leven in de trein zelf is ook een wereld op zich, die veel weg heeft van een rommelmarkt. 12 foto's.
Trans-Mongolië Expres praktisch

India

Rondreis door Noord-India

India heeft een rijk cultureel erfgoed: oude steden met beschilderde herenhuizen, talloze tempels en natuurlijk de Taj Mahal. Maar een reis door het overbevolkte India is ook een confrontatie met opdringerige taxichauffeurs, bedelende kinderen en sjacheraars. De vriendelijke bevolking verwacht overal geld voor, maar uiteindelijk geldt toch de gouden regel: 'You not happy, me not happy'. 12 foto's.
India praktisch

Indonesië

De verschillende gezichten van Sumatra

Sumatra heeft de reiziger veel te bieden, zo blijkt tijdens een drieweekse reis van Bukit Lawang in het noorden naar Palembang in het zuiden: toeristische trekpleisters en plaatsen die nauwelijks door toeristen worden bezocht. Rijstvelden, afgelegen stranden, rustige dessa's, de cultuur van onder andere de Minangkabauers en de Bataks. En uitgestrekte natuurgebieden bestaande uit jungles, vulkanen, bergen en meren. 19 foto's.
Indonesië praktisch

Japan

Mysterieus Japan

Schrijnen van samoerai-oorlogsgoden, paleizen van shoguns, boeddhistische tempels, Mount Fuji, orchideeën-tuinen en getrouwde rotsen in zee, alles in Japan heeft iets onmiskenbaar eigens. Door dit mysterieuze land reizend kun je bovendien logeren in tempelherbergen, waar je op sokken over rijstmatten loopt en waar de muren van papier zijn. 26 foto's.
Japan praktisch

Kirgizstan

De imposante landschappen van Kirgizstan

Na elke bocht een nieuw landschap: rotsmassieven in alle kleuren, toppen met eeuwige sneeuw, alpenweiden waar nomaden hun vee laten grazen en dennenbossen. Soms lieflijk, vaker ongenaakbaar. Altijd mooi en puur, met snelstromende bergbeekjes en woest bruisende rivieren. 18 foto's.
Kirgizstan praktisch

Laos

Rondreis Laos

Urenlang achterin een oude truck over onverharde wegen hobbelen, nog langer in een prauw over woeste rivieren varen. In Laos moet je geen haast hebben. Maar te zien is er genoeg: dorpen en stadjes met tempels en kloosters, diepe grotten, rijstvelden, jungle en bergen. En overal staren de kinderen je aan. 22 foto's.
Laos praktisch

Stedentrip Luang Phabang

In Laos begint het jaar op 13 april. De festiviteiten rond het boeddhistisch nieuwjaar duren maar liefst vier dagen. De beste plaats om dit te vieren is de oude koningsstad Luang Phabang, dat met z'n talloze tempels is uitgeroepen tot werelderfgoed. Langs de oever van de Mekong worden zandkastelen gebouwd en mensen ondergesmeerd met bloem, houtskool en lippenstift. Er wordt gezuiverd, er zijn optochten en in grotten staan duizenden Boeddhabeelden. 23 foto's.
Luang Phabang praktisch

Maleisië

West-Maleisië

Maleisië heeft een mengeling van culturen: Chinees, boeddhistisch, islamitisch en (inheems) Oran Asli, plus resten van Brits en Nederlands kolonialisme. De natuur doet in variatie niet onder: tropische regenwouden met theeplantages en rubberbomen, bergmeren vol lotusbloemen en bounty-eilanden waar je het gevoel krijgt in een tropisch aquarium rond te zwemmen. In Oost-Maleisië kun je bijkomen aan het strand, het openlucht museum laat zien wat je dan mist... 19 foto's.
Maleisië praktisch

Nepal

Everest Trek: wandelen over het dak van de wereld

Door de Himalaya naar de voet van de Everest trekkend loop je eerst nog door een groen terrassenlandschap, maar gaandeweg wordt het kouder, de lucht ijler en de omgeving kaler. Maar niet minder imposant, want gletschers, morenen en besneeuwde toppen van boven de acht kilometer bepalen nu het beeld. 20 foto's.
Everest praktisch

De Langtang Trek

Bij Nepal denk je aan besneeuwde toppen. Maar daartussen liggen schitterende valleien, heuvels, terrassen, bossen, rivieren en meren. Tijdens de Langtang Trek van Dunche naar Sergo Ri zie je het allemaal. Inderdaad, ook sneeuw en ijs zie je volop, klimmend naar de top van de Sergo Ri (5033 m). 15 foto's.
Langtang Trek praktisch

Oezbekistan

De legendarische steden van Oezbekistan

Samarkand, Buhara, Tasjkent en Kokand waren ooit bloeiende centra aan de Zijderoute, de oude handelsweg door Centraal-Azië die China verbond met de Levant. Exotische namen uit een verre vreemde wereld. Decennia verstopt achter de grenzen van de USSR, sinds enige jaren weer vrijelijk te bezoeken. 17 foto's.
Oezbekistan praktisch

Thailand

Thailand van noord naar zuid

Door Thailand reizend zie je tandeloze tuk tuk-bestuurders, olifanten, markten met amuletten, verse vis en nephorloges, regenwouden, een park met tempels, de backpackers-straat van Bangkok, de Bridge over the river Kwai, nieuwsgierige apen, kokospalmen, parelwitte stranden en bounty-eilanden. 22 foto's.
Thailand praktisch

Tibet

Mysterieus en onherbergzaam Tibet

Tibet heeft een mysterieuze aantrekkingskracht. Het land van de boeddhistische monniken ligt weggestopt tussen enorme woestijnen en de Himalayas en is moeilijk te bereizen. De hoogvlakte, gelegen tussen de vier- en vijf kilometer, herbergt te midden van overweldigend natuurschoon een aantal unieke cultuurschatten. 15 foto's.
Tibet praktisch

Boeddhistisch Tibet

Rondreis langs boeddhistische kloosters, tempels en pelgrimsroutes, boeiende steden en idyllische dorpjes. De onder Chinese overheersing levende bevolking is gastvrij en vriendelijk. Het berglandschap met hoge passen en uitgestrekte vlakten met kudden yaks is adembenemend. Tot slot een blik op de Mount Everest. 23 foto's.
Boeddhistisch Tibet praktisch

Vietnam

Vietnam van noord naar zuid

Reizend van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad maak je kennis met de overblijfselen van een oude cultuur. Maar eveneens met schilderachtige dorpjes, stille stranden en een prachtige groene natuur. En uiteraard zie je ook de littekens van de Vietnamoorlog. 16 foto's.
Vietnam praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Via Reisboekwinkel.nl kun je online reisgidsen, taalgidsen en kaarten over deze bestemming bestellen.

Reisboekwinkel.nl biedt een groot aantal handige overzichten van complete series. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, Nelles Guides en Maps, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, ANWB gidsen, Berlitz en Wat & Hoe.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden