Goedkope lijnvluchten

Australië vakantie reizen

Australie vakantie reizen

Australië is een van de tientallen landen waarover je reisverslagen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Australie vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotel Service Desk AustraliŽ | Hotels à la Carte Australië | Goedkope huurauto's Australië | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Northern Territory

Het Northern Territory is 32 keer zo groot als Nederland, heeft slechts 200.000 inwoners maar tientallen beschermde gebieden, waaronder een groot deel van de onvruchtbare Outback met hoogtepunten als Alice Springs, Ayers Rock (Uluru), Katherine River Gorge, Kings Canyon, de Olgas (Kata Tjuta) en de MacDonald Range. De ruige natuur is prima per camper te verkennen. 35 foto's.
Northern Territory praktisch

Trektocht door het rode hart

In aboriginal-gebied Ayers Rock beklimmen, in The Valley of the Winds tussen bolvormige rotsen wandelen, in Kings Canyon langs overhangende rotsen en afgronden en vervolgens ook nog door Palms Valley en de smalle kloven in de West MacDonnel Ranges... Noem het met recht een 'Australian Outback Experience'. 19 foto's.
Red Centre praktisch

Door de Outback

Een treinreis met de Ghan brengt je comfortabel van Adelaïde naar Alice Springs. In het oneindige lege landschap van de Outback ligt MacDonnels Park, met Simsons Gap, Standley Chasm en Ellery Creek Big Hole. Eindeloze wegen leiden naar Ayers Rock, met de spectaculaire zonsopkomst. 9 foto's.
Outback praktisch

De oostkust

Langs de Pacific van Sydney naar Cairns. De Australische oostkust is erg afwisselend: hagelwitte stranden waar schildpadden eieren leggen, bergen met watervallen, ananas- en bananenplantages, tropische regenwouden en natuurlijk het Great Barrier Reef. Daartussen enkele steden met wolkenkrabbers. 14 foto's.
Oostkust praktisch

Stedentrip Sydney

Het bekendst is Sydney vanwege dat ene uitzicht: de skyline met wolkenkrabbers, het Opera House en de Harbour Bridge. Die brug kun je zelfs beklimmen. Verder biedt de stad o.a.: stranden en baaien, restaurantjes van talloze nationaliteiten en enorme shopping centers. 8 foto's.
Sydney praktisch

Van Adelaide naar Sydney

Het zuidoosten van Australië, tussen Adelaide en Sydney, wijkt sterk af van het beeld dat we van dit continent hebben. Hier geen woestijnen maar een gevarieerd landschap met bossen, bergen, grotten, zoutmeren, prachtige kusten en zelfs regenwouden. En naast de twee grote steden vooral kleine dorpjes. 18 foto's.
Zuidoost Australië praktisch

Dwars door Australië

Meer dan 15.000 km met 4WD campers, per vliegtuig en trein kris kras door het ruige Australië, vaak over onverharde wegen en particuliere weggetjes. Wie er de tijd voor heeft hoeft minder te kiezen en bezoekt bijna alle interessante steden en natuurgebieden. Van de woestijn tot het regenwoud en van bergriviertjes tot de oceaan. 29 foto's.
Dwars door Australië praktisch

West-Australië

West-Australië is vooral leeg: op een derde van het continent wonen buiten Perth slechts 200.000 mensen. Het binnenland met bergen, kloven, watervallen, eeuwenoude bomen en bovenal heel veel zand is fascinerend, de kusten zijn spectaculair met eindeloze stranden en imponerende rotspartijen. 13 foto's.
West-Australië praktisch

Fly-drive Northern Territory

Over de Stuart Highway van Darwin naar Alice Springs: langs termietenheuvels, pre-historische tekeningen en de Yellow Waters in Kakadu, de ruige Katerine Gorge en de ronde Devils Marbles door de eindeloze outback naar het red center voor een tocht naar Kata Tjuta (de Olgas) en de rode rotsen van de Valley of the Winds, Uluru (Ayers Rock) en de al even rode Kings Canyon met de oase Garden of Eden. 39 foto's.
Fly-drive Northern Territory praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Nederlandstalige gidsen:
Capitool Australië   Tip! 
Expert Australië
ANWB Verrekijker Australië
Lannoo Australië
Insight Guide Australië

Lonely Planet heeft een complete serie gidsen over Australië:
Australia - A Travel Survival Kit
Bushwalking in Australia
Outback Australia
Islands of Australia's Great Barrier Reef

Lonely Planet Australian state guides:
New South Wales & the ACT
Northern Territory
Queensland
Tasmania
Victoria
Western Australia

Lonely Planet Australian city guides:
Melbourne
Sydney

Overige Engelstalige gidsen:
Rough Guide Australia   Tip! 
AA Explorer Australia
Baedeker Australia
Bradt Australia and New Zealand by Rail
Fodor's Gold Guide Australia
Fodor's upCLOSE Australia
Globetrotter Australia
Insight Guide Australia
Let's Go Australia
Marco Polo Australia
Moon Australia
Moon Australia Outback
Nelles Guide Australia

Landkaarten:
Berndtson & Berndtson Australia
Freytag & Berndt Australia 1:450.000
Globetrotter Travel Map Australia 1:5.000.000
ITMB Australia 1:3.500.000
Marco Polo Australia (with city plans)
Nelles Map Australia
Periplus Travel Map Australia
Ravenstein Australia

Via de Reisboekwinkel zijn bovendien tientallen Australische detailkaarten van Hema Maps te bestellen.

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden