Andalusie vakantie, reizen, vakantiereizen, vakanties, reis, vakantie reizen, vakantiereis, reisverslagen, reisinformatie, reisbestemming, reistips, reismagazine, vliegtickets, fly drives, huurauto, last minutes, hotels, vakantiehuizen, reisgidsen, landkaarten

Andalusie vakantie reizen

Andalusie vakantie reizen

Andalusie is een van de talloze bestemmingen waarover je reisverslagen van vakantie reizen kunt lezen in het reismagazine. Ons motto is: reizigers informeren reizigers. Alle reisverslagen zijn geschreven door reizigers zoals jij en ik. Wil jij ook een reisverslag maken?

Andalusie vakantie reizen

Het reismagazine is voor de reiziger die de gebaande paden van het massatoerisme mijdt en op vakantie meer zoekt dan zon, zee en strand. Continu verschijnen nieuwe reisverslagen. Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze gratis nieuwsbrief!

Vliegtickets, huurauto's, hotels, vakantiehuizen

Hotel Service Desk Spanje | Select autovakanties Spanje | Vakantiehuizen Spanje | Campings in Spanje | Hotels à la Carte Spanje | Goedkope huurauto's Spanje | Vliegtickets | Goedkope lijnvluchten | Goedkope chartervluchten

Reisbeurs - Aanbiedingen van reisbureau's en reisorganisaties

Vliegtickets
Fly-drives
Last minutes
Actieve reizen

Natuurreizen
Cultuurreizen
Hotels en pensions
Vakantiehuizen

Reizigersforum en reisgenoten-prikborden: zoek reisgenoten en wissel reiservaringen uit

Reisverslagen en reistips

Het moorse erfgoed van Andalusië

Behalve uit de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada bestaat het moorse erfgoed van Andalusië ook uit talloze witte dorpjes met moorse wijken en vestingen, die verspreid liggen tussen eindeloze olijfgaarden en ruige gebergten met spectaculaire kloven. Hier rondfietsend stuit je eveneens op de nodige barok, en op processies. 20 foto's.
Praktische informatie reizen Andalusië

Zuidoost Andalusië

Van Malaga naar de Alpujarras, tegen de zuidelijke uitlopers van de Sierra Nevada. Via een woestijn waar spaghetti westerns werden opgenomen naar Cabo de Gata, met zoutvlakten en klippen. Langs de barokstadjes Ubeda en Baeza naar de imposante Sierra de Cazorla. Tot slot naar naar Granada, met het Alhambra, Generalife en Albaicín. 20 foto's.
Zuidoost Andalusië praktisch

Noordwest Andalusië

Vanuit Granada door eindeloze heuvels met olijfbomen naar Córdoba, met de Mezquita en de even beroemde patio's. Via Sevilla, met talloze prachtige gebouwen, en de omringende bergen naar nationaal park Doñana met vogelrijke moerassen en duinen. Tenslotte door de bergen langs witte dorpen als Zahara en Ronda met de diepe kloof. 20 foto's.
Noordwest Andalusië praktisch

Cultuur en natuur in Andalusië

Andalusië heeft meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van een maand. Het is dan ook een grote uitdaging om in een week de hoogtepunten te bekijken en een evenwicht vinden tussen cultuur en natuur. Vanuit twee uitvalsbases wordt het zuidwesten van de provincie verkend: Antequera (boven Malaga) en Montellano (onder Sevilla). Behalve Granada en Sevilla worden Ronda, El Torcal en een hele serie witte dorpen bezocht. 20 foto's.
Cultuur en natuur in Andalusië praktisch

Rondreis Andalusië

Reis langs Granada (Alhambra en Generalife), de renaissance-steden Baeza en Ubeda, Córdoba (Mezquita en Judería), Sevilla (kathedraal, La Giralda en Santa Cruz), sherrystad Jerez de la Frontera, Cadiz, een aantal witte dorpen en de rots van Gibraltar. 26 foto's.
Rondreis Andalusië praktisch

Stedentrip Granada

De aanwezigheid van de moorse paleizen van het Alhambra en de Generalife op zich rechtvaardigt al een meerdaags bezoek aan Granada. Maar de stad heeft meer te bieden, zoals de grootste moorse wijk van Spanje. Het is bovendien een gezellige studentenstad met tal van pleinen met terrassen. 14 foto's.
Praktische informatie Granada

Stedentrip Sevilla

In Sevilla komen alle zintuigen aan bod. Er is veel te zien, zoals de oude kathedraal, het Alcázar, Barrio de Santa Cruz en Plaza de España. Maar de stad is tevens een kakofonie van luid tetterende inwoners, toeterende auto's en ontelbare galmende kerkklokken. En ja, er is ook veel te proeven en te ruiken. 19 foto's.
Sevilla praktisch

Reisgidsen en landkaarten

Actie: korting op kaarten en Engelstalige gidsen

Een aantal reisgidsen over deze bestemming kun je via onderstaande links bestellen. Een creditcard is niet nodig: je kunt (na aflevering) gewoon per overschrijving betalen.

Koop deze reisgids online
Koop deze reisgids online
Koop deze reisgids online

Staat favoriete gids of kaart er niet tussen? In de Reisboekwinkel kun je ruim 6.000 reisgidsen en landkaarten bestellen. O.a. Lonely Planet, Rough Guide, Trotter, ANWB, Nelles, Michelin, GeoCenter, Falkplan, Freytag & Berndt, Berndtson & Berndtson, Kosmos, Insight Guides, Let's Go, Odyssee, Elmar, Dominicus, Marco Polo, Berlitz en Wat & Hoe.

Wat & Hoe Spaans
The Rough Guide - Andalucia   Tip! 
Trotter Zuid-Spanje/Andalusie   Tip! 
Kosmos Grote Serie Andalusie
Odyssee Reisgids Andalusie
Lonely Planet Spain   Tip! 
Lonely Planet Walking In Spain   Tip! 
Spanje Portugal Campinggids
Capitool Reisplanner Spanje   Tip! 
Spanje, Portugal Wegenatlas (Anwb)
Expert Reisgids Spanje
Capitool Reisgids Spanje   Tip! 
Kosmos Spanje (On The Road)
Berlitz Pocketgids Spanje
Elmar Reishandboek Spanje
Let's Go, Spain And Portugal
Frommer's Spain
Fodor's 2000 Spain
Baedeker's Spain

Anders Reizen - Vakantie buiten de gebaande paden